FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Londonu otvoren prvi diskontni hotel

LONDON, 2. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Nova podružnica diskontnezrakoplovne kompanije easyGroup, easyHotel otvorila je svoj prvidiskontni hotel u središtu Londonu s cijenama soba od 20 funti (29eura) za noć, priopćila je matična kompanija.
LONDON, 2. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Nova podružnica diskontne zrakoplovne kompanije easyGroup, easyHotel otvorila je svoj prvi diskontni hotel u središtu Londonu s cijenama soba od 20 funti (29 eura) za noć, priopćila je matična kompanija.

Ta skupina, koja upravlja i zrakoplovnom kompanijom easyJet, napravila je prvi korak u diskontnom sektoru smještajnih kapaciteta otvaranjem hotela u luksuznom dijelu zapadnog Londona Kensingtonu.

"Zasigurno je to najmanja hotelska soba u Europi. No, hotel Marriott odmah iza ugla naplatio bi vam 80 funti za noć", izjavio je osnivač kompanije i ciparski milijarder Stelios Haji-Ioannou.

EasyHotel ima 34 dvokrevetne sobe u tri veličine: malu, vrlo malu i sićušnu, odnosno površine 7,2, 6,3 i 5,4 četvorna metra. Svaka soba ima i kupaonu, a dostupan je i televizor po dnevnoj cijeni od pet funti.

Prvi svjetski easyHotel nema bara ni restoranskih kapaciteta a osoblje je svedeno na minimum. Kao i kod zrakoplovne kompanije, rezervacije hotela šalju se putem Interneta, po načelu "što raniji buking, to povoljnija cijena".

Haji-Ioannou ja utemeljio svoje carstvo prije 10 godina stvaranjem diskontne zrakoplovne kompanije easyJet, a otada je easy brand proširio na više od 15 sektora, uključujući Internet kafiće, kina i isporuke pizza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙