FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MMF ne vidi rizike za bugarsko gospodarstvo

SOFIJA, 8. kolovoza 2005. (Hina) - Međunarodni monetarni fond (MMF) nevidi rizike za bugarsko gospodarstvo nakon nastavljenih političkihrasprava oko formiranja nove vlade, kazao je predstavnik MMF-a u tojzemlji James Roaf, prenosi bugarska novinska agencija Novinite.
SOFIJA, 8. kolovoza 2005. (Hina) - Međunarodni monetarni fond (MMF) ne vidi rizike za bugarsko gospodarstvo nakon nastavljenih političkih rasprava oko formiranja nove vlade, kazao je predstavnik MMF-a u toj zemlji James Roaf, prenosi bugarska novinska agencija Novinite.

Roaf je ustvrdio da pripreme bugarskog proračuna za iduću godinu idu prema planu i nisu ugrožene izostalim novim sastavom vlade. Po njegovim riječima, postoje značajni zakonski zahtjevi u pogledu proračuna, no istaknuo je da bugarski parlament radi na tome te da će ta traženja biti ispunjena.

Iako trenutno ne vidi opasnosti za bugarsko gospodarstvo Roaf je ustvrdio da bi kašnjenje u formiranju nove bugarske vlade moglo rezultirati suspenzijom nekoliko strukturalnih reformi u gospodarstvu te zemlje.

James Roaf je ustvrdio da Bugarska bilježi visoku razinu ekonomske stabilnosti i da se zasad od stranih ulagača ne dobivaju zabrinjavajući signali vezano uz političku situaciju u zemlji.

MMF-ov predstavnik izrazio je sigurnost u nepromjenjivost makroekonomske politike u Bugarskoj. Iduća MMF-ova misija u Bugarskoj očekuje se nakon formiranja nove vlade. No u slučaju da se to ne dogodi, datum njezina dolaska će se utvrditi za kraj rujna ili početak listopada, izjavio je Roaf.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙