FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MMF: ciljana stopa inflacije u Slovačkoj ambiciozna ali ostvariva

BRATISLAVA, 15. srpnja 2005. (Hina/TASR) - Rast slovačkog gospodarstvaostao je snažan unatoč nepovoljnim uvjetima u međunarodnomgospodarstvu, objavio je u svom izvješću Međunarodni monetarni fond(MMF).
BRATISLAVA, 15. srpnja 2005. (Hina/TASR) - Rast slovačkog gospodarstva ostao je snažan unatoč nepovoljnim uvjetima u međunarodnom gospodarstvu, objavio je u svom izvješću Međunarodni monetarni fond (MMF).

Inflacija je snižena unatoč višim cijenama nafte, dok je interes inozemnih ulagača za Slovačku nastavio rasti, rekao je Juan Fernandez-Ansola, čelnik MMF-a u Slovačkoj.

Ciljana stopa inflacije od 2,5 posto u 2006., koju je utvrdila slovačka središnja banka, ambiciozna je ali i ostvariva, kazao je čelnik MMF-a. Upozorio je na moguću pojavu rizika koji bi mogli ugroziti taj cilj, ukazavši ponajprije u tom kontekstu na rast cijena nafte i rast plaća koji nadmašuje onaj radne produktivnosti.

Slovački ministar financija Ivan Miklos naglasio je da Slovačka namjerava smanjiti proračunski manjak ispod 3 posto bruto domaćeg proizvoda, ne uključujući fiskalne troškove mirovinske reforme.

"To je važno - i to ne samo zato što je riječ o jednom od kriterija iz Maastrichta već u prvom redu da bi se postigao održivi gospodarski rast. Taj je cilj nemoguće postići ako ne postoji koordinacija fiskalne i monetarne politike", objasnio je Miklos.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙