FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Specijalci proslavili svoj dan i 10. obljetnicu Oluje

GOSPIĆ/BRUŠANE, 6. kolovoza 2005. (Hina) - Udruga pripadnika specijalnepolicije iz Domovinskog rata u subotu je u Gospiću i u Brušanimaproslavila svoj dan i 10. obljetnicu uspješno završenevojno-redarstvene akcije Oluje.
GOSPIĆ/BRUŠANE, 6. kolovoza 2005. (Hina) - Udruga pripadnika specijalne policije iz Domovinskog rata u subotu je u Gospiću i u Brušanima proslavila svoj dan i 10. obljetnicu uspješno završene vojno-redarstvene akcije Oluje.

Predstavnici Udruge pripadnika specijalne policije i Udruge udovica poginulih branitelja položili su vijence i zapalili svijeće za sve poginule hrvatske branitelje pred glavnim križem na Gradskome groblju u Gospiću.

Nakon toga, nekoliko stotina članova Udruge specijalne policije, MUP-a, Vojnog saniteta, s obiteljima poginulih i gostima okupili su se u Bušanima podno Velebita, gdje su se podsjetili na doprinos specijalnih postrojba MUP-a u obrani i oslobađanju zaposjednutih područja.

Na skupu su među ostalima bili i ratni ministri Ivan Jarnjak i Andrija Hebrang te predstavnici Gospića i Ličko-senjske županije.

Otkako je utemeljena specijalna policija godine 1990. do završetka Oluje u akcijama od Slavonije do Like i juga Domovine poginulo je 216 pripadnika specijalne policije, a 800 ih je ranjeno.

"Ponosni smo što njegujemo zajedništvo kakvo smo imali u ratu i želimo djelovanjem kroz Udrugu trajno obilježiti naš doprinos u obrani i stvaranju Domovine", rekao je njezin predsjednik Željko Sačić. Dodao je da su specijalci čvrsta i homogena zajednica i da će takvi i ostati.

"Ne uzimamo nikome tuđe rezultate, samo se s ponosom osvrćemo na ono što smo postigli u ratu, a to zasigurno nije nikad bilo ni etničko čišćenje ni zločin. Bile su to vrhunske plemenite ljudske vrijednosti obrane slobode, ljudskih prava i obitelji kao svetinje", zaključio je Sačić.

Pripadnike specijalne policije pozdravili su u ime domaćina, Gospića i Ličko-senjske županije, načelnik ličko-senjske Policijske uprave Željko Jurković, a u ime ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina njegov pomoćnik Zlatko Gledec.

"Ne treba za vaše pothvate mnogo velikih riječi. Vi ste svojim djelima podigli spomenik trajniji od mjedi, i nikad i nitko ne može narušiti strukturu tog spomenika", rekao je Zlatko Gledec. "Vi sami svjedočite o blistavoj pobjedi koja je čista kao suza, kao što je jučer rekao i predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks", istaknuo je.

U sklopu svečanosti, održane u povodu Dana Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, najavljeno je da će se uskoro izdati monografija o ratnom putu specijalnih postrojba MUP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙