FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mehun: Stupanj pripravnosti podignut na odgovarajuću razinu

ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Policija poduzima sve mjere kako bizadržala sadašnju razinu sigurnosti hrvatskih građana i stranihdržavljana u Hrvatskoj, a nakon današnjih terorističkih napada uLondonu stupanj pripravnosti podignut je na odgovarajuću razinu,izjavio je u četvrtak poslijepodne glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.
ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Policija poduzima sve mjere kako bi zadržala sadašnju razinu sigurnosti hrvatskih građana i stranih državljana u Hrvatskoj, a nakon današnjih terorističkih napada u Londonu stupanj pripravnosti podignut je na odgovarajuću razinu, izjavio je u četvrtak poslijepodne glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Ne želeći govoriti o pojedinostima koje MUP i hrvatska policija poduzimaju nakon napada u Londonu, Mehun je Hini kazao da su svi dijelovi policijskog sustava "pripremljeni na odgovarajući način", te da se intenzivno surađuje sa svim dijelovima sigurnosnog sustava, ali i međunarodnim institucijama.

Nije želio reći ništa konkretno, pravdajući se sigurnosnim razlozima.

Na upit je li od policije zatraženo pojačano osiguranje stranih veleposlanstava u Hrvatskoj, posebice Velike Britanije, Mehun također nije želio ništa odgovoriti.

"Sukladno sigurnosnim prosudbama na terenu donosi se i odluka kakva razina osiguranja će se provoditi", kazao je Mehun, naglasivši da po svim informacijama kojima raspolaže MUP Hrvatska ne pripada krugu zemalja kojima prijeti neposredna opasnost od terorističkih napada.

Mehun tvrdi da uprkos tome policija ništa ne prepušta slučaju i da čini sve kako bi sačuvala sadašnju razinu sigurnosti.

"Mi smo već nakon napada na New York prije četiri godine poduzeli čitav niz aktivnosti i mjera kako bi na vrijeme uočili i suzbili moguće terorističke napade i te mjere su cijelo vrijeme na snazi", kazao je glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙