FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bačić: nautički promet veći 3,5 posto

SPLIT, 4. kolovoza 2005. (Hina) - Bojazan da bi novi propisi osuzbijanju crnog čartera mogli ove godine odvratiti nautičare shrvatskog Jadrana bio je potpuno neopravdan, jer je u našem moru ulipnju i srpnju bilo 3,5 posto više plovila nego u isto vrijeme prošlegodine, rekao je državni tajnik za more u Ministarstvu mora, turizma,prometa i razvitka Branko Bačić na današnjoj konferenciji za novinareu Splitu.
SPLIT, 4. kolovoza 2005. (Hina) - Bojazan da bi novi propisi o suzbijanju crnog čartera mogli ove godine odvratiti nautičare s hrvatskog Jadrana bio je potpuno neopravdan, jer je u našem moru u lipnju i srpnju bilo 3,5 posto više plovila nego u isto vrijeme prošle godine, rekao je državni tajnik za more u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Branko Bačić na današnjoj konferenciji za novinare u Splitu.

Sudeći po sve većim gužvama u svim našim lukama i marinama, kazao je Bačić, realna je procjena da će ove godine našim morem krstariti dosad najveći broj brodica.

Posebno je istaknuo kako je nova regulativa uvela red i stavila pod kontrolu strane iznajmljivače brodova.

Tako je, kazao je Bačić, spriječen odljev golemih prihoda kroz crni čarter, koji je hrvatskom državnom proračunu dosad u ovoj godini već donio 46 milijuna kuna.

Pomoćnik ministra zadužen za sigurnost na moru, kapetan Tomislav Miletić, kazao je da je većina čarter tvrtki (274 tvrtke) preregistrirala svoja plovila u hrvatski upisnik, a one koje to nisu učinile, očekuju visoke kazne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙