FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: cijene industrijskih proizvoda smanjene 0,2 posto

ZAGREB, 4. kolovoza 2005. (Hina) - Prodajne cijene industrijskihproizvoda pri proizvođačima u Zagrebu su u lipnju ove godine bile za0,2 posto manje u odnosu na svibanj te za 2,2 posto veće u odnosu nacijene iz lipnja prošle godine, objavio je Odjel za statistikuGradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.
ZAGREB, 4. kolovoza 2005. (Hina) - Prodajne cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Zagrebu su u lipnju ove godine bile za 0,2 posto manje u odnosu na svibanj te za 2,2 posto veće u odnosu na cijene iz lipnja prošle godine, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.

Cijene industrijskih proizvoda u Zagrebu su u prvih šest ovogodišnjih mjeseci bile veće za 5,6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U odnosu na svibanj, u lipnju su cijene kapitalnih proizvoda porasle za 0,9 posto, energije za 0,3 posto, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,1 posto. Cijene trajnih proizvoda za široku potrošnju ostale su pak na razini iz svibnja, dok su cijene intermedijarnih proizvoda, osim energije smanjene, i to za 1,5 posto.

U odnosu na lipanj prošle godine, pak, cijene intermedijarnih proizvoda, osim energije bilježe povećanje za 4,1 posto, kapitanih proizvoda za 2,8 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,6 posto, a energije za 1,3 posto, dok su cijene trajnih proizvoda za široku potrošnju bile manje za 0,2 posto.

Promatrano prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, cijene u prerađivačkoj industriji su u lipnju bile u prosjeku 0,3 posto niže nego u svibnju, dok su u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom ostale na razini iz prethodnog mjeseca.

Pritom su najvećih 4,7 posto povećane cijene u proizvodnji RTV i komunikacijskih aparata i opreme, dok su u proizvodnji kemikalija i kemijskih proizvoda smanjene za najvećih 2,2 posto.

U odnosu na lipanj lani, u šestom ovogodišnjem mjesecu su cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u prerađivačkoj industriji porasle za 2,5 posto, dok se u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom nisu mijenjale.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙