FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: rast cijena na malo i troškova života

ZAGREB, 18. srpnja 2005. (Hina) - U Zagrebu su u svibnju cijene na malobile više za 0,2 posto nego u travnju te za 0,3 posto veće nego usvibnju prošle godine.
ZAGREB, 18. srpnja 2005. (Hina) - U Zagrebu su u svibnju cijene na malo bile više za 0,2 posto nego u travnju te za 0,3 posto veće nego u svibnju prošle godine.

Istodobno su troškovi života prema travnju porasli za 0,2 posto, a prema prošlogodišnjem svibnju za 1,6 posto, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.

Tijekom prvih pet mjeseci ove godine cijene na malo u Zagrebu bile su više za 0,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok su troškovi života istodobno porasli za 2 posto.

U odnosu na travanj, u svibnju ove godine su cijene roba povećane za 0,2 posto, dok su cijene usluge ostale na istoj razini. Najveće povećanje, od 0,7 posto, pritom bilježe cijene pića, dok su cijene poljoprivrednih proizvoda smanjene za 0,5 posto.

U strukturi troškova života u Zagrebu, cijene roba su u svibnju u odnosu na travanj povećane za 0,2 posto, dok su cijene usluga ostale nepromijenjene.

Najvećih 0,7 posto pritom su porasli troškovi odjeće, obuće i usluga i troškovi higijene, njege zdravlja, dok su za 0,1 posto smanjeni troškovi ogrijeva, rasvjete, troškovi obrazovanja, kulture i razonode te troškovi prometnih sredstava, usluga i PT usluga.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙