FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plaće u Ukrajini porasle 25 posto nakon narančaste revolucije

KIJEV, 6. srpnja 2005. (Hina/Dpa) - Realne plaće porasle su u Ukrajiniza 25 posto nakon takozvane narančaste revolucije, pokazuju podacikoje je u srijedu objavio ukrajinski Državni odbor za statistiku.
KIJEV, 6. srpnja 2005. (Hina/Dpa) - Realne plaće porasle su u Ukrajini za 25 posto nakon takozvane narančaste revolucije, pokazuju podaci koje je u srijedu objavio ukrajinski Državni odbor za statistiku.

Prosječna mjesečna plaća u zemlji sada premašuje sto dolara, a skočio je i dohodak po glavi stanovnika sa prijašnjih 60 na 80 dolara, kaže se u izvješću.

Plaće izražene u nacionalnoj valuti hrivnji porasle su još više, čak 42 posto tijekom prvih pet mjeseci ove godine. No, inflacija koja na godišnjoj razini premašuje 30 posto oslabila je ukupni učinak povećanja plaća.

Veća količina novca u rukama potrošača potaknula je nekontrolirani rast cijena, s time da je najveći rast cijena zabilježen kod prehrambenih proizvoda i kućanskih artikala.

Rast plaća je kao i prijašnjih godina potaknut nastavljenim snažnim rezultatima poslovanja u metalurškom, kemijskom i poljoprivrednom sektoru, ističe se u tržišnoj analizi ukrajinske investicijske banke Dragon Capital.

Pored rasta plaća, glavna gospodarska posljedica narančaste revolucije u Ukrajini je snižavanje cijena kredita, budući da su banke postale spremnije povećati kreditiranje poduzeća i pojedinaca, navedeno je u analizi Dragon Capitala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙