FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: proizvođačke cijene niže na mjesečnoj razini

ZAGREB, 19. srpnja 2005. (Hina) - Cijene industrijskih proizvoda priproizvođačima u Zagrebu su u svibnju bile niže za 0,1 posto u odnosuna prethodni mjesec, ali prema prošlogodišnjem svibnju porasle su za2,6 posto, podaci su Odjela za statistiku Gradskog zavoda zaplaniranje razvoja grada i zaštitu okoliša.
ZAGREB, 19. srpnja 2005. (Hina) - Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Zagrebu su u svibnju bile niže za 0,1 posto u odnosu na prethodni mjesec, ali prema prošlogodišnjem svibnju porasle su za 2,6 posto, podaci su Odjela za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.

Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Zagrebu u prvih su pet mjeseci ove godine porasle za 6,4 posto prema istom lanjskom razdoblju.

Promatrano prema glavnim industrijskim grupacijama, rast proizvođačkih cijena u svibnju prema mjesecu ranije bilježi se kod netrajnih proizvoda za široku potrošnju, za 0,4 posto te kod kapitalnih proizvoda, za 0,3 posto. Istodobno, cijene intermedijarnih proizvoda smanjene su 1,2 posto te trajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,7 posto. Cijene energije nisu se mijenjale.

Na godišnjoj pak razini, cijene intermedijarnih proizvoda porasle su za 6,3 posto, kapitalnih proizvoda i netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,6 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,2 posto te cijene energije za 0,9 posto.

U zagrebačkoj prerađivačkoj su industriji cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u svibnju smanjene 0,1 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok su na godišnjoj razini porasle za 3 posto.

U opskrbi električnom energijom, plinom i vodom cijene se na mjesečnoj i na godišnjoj razini nisu mijenjale.

Promatrano pojedinačno, najveće, 11,8 postotno povećanje proizvođačkih cijena na godišnjoj razini bilježi se u proizvodnji kemikalija i kemijskih proizvoda. Najveći pad cijena industrijskih proizvoda pri proizvođačima zabilježen je u proizvodnji celuloze, papira i proizvoda od papira, za 10,3 posto.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙