FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ollila iz Nokije prelazi u Shell

AMSTERDAM, 4. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Naftna grupacija RoyalDutch Shell izvijestila je u četvrtak da će od 1. lipnja 2006.imenovati Jormu Ollilu, trenutno predsjednika uprave i izvršnogdirektora finske Nokie, na poziciju neizvršnog predsjednikakompanije.
AMSTERDAM, 4. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Naftna grupacija Royal Dutch Shell izvijestila je u četvrtak da će od 1. lipnja 2006. imenovati Jormu Ollilu, trenutno predsjednika uprave i izvršnog direktora finske Nokie, na poziciju neizvršnog predsjednika kompanije.

Ollila će na tome mjestu zamijeniti Aada Jacobsa.

Taj 54-godišnjak u Finskoj uživa status korporativnog heroja jer je nadgledao transformaciju Nokije iz diversificirane finske industrijske skupine u najvećeg svjetskog proizvođača mobilnih telefona.

Postao je izvršnim direktorom finske skupine 1992. i usmjerio Nokiju na proizvodnju telekom opreme, te prodao njezine ostale operacije.

"Tražili smo diljem svijeta predsjednika s međunarodnim ugledom, globalnim uvidom i postignutim uspjehom u upravljanju složenom organizacijom. U Jormi Ollili pronašli smo te kvalitete i još i više", rekao je lord Kerr of Kinlocharda, zamjenik predsjednika uprave Shella i viši nezavisni direktor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙