FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Heineken kupuje rusku pivovaru Baikal

AMSTERDAM, 13. srpnja 2005. (Hina/Dpa) - Nizozemski Heineken kupio jerusku pivovaru Baikal Beer Company sa sjedištem u Irkutsku, objavilaje u srijedu nizozemska multinacionalna kompanija.
AMSTERDAM, 13. srpnja 2005. (Hina/Dpa) - Nizozemski Heineken kupio je rusku pivovaru Baikal Beer Company sa sjedištem u Irkutsku, objavila je u srijedu nizozemska multinacionalna kompanija.

Financijske pojedinosti sporazuma, koji je predmet ispitivanja regulatora tržišne utakmice, nisu javno objavljeni.

"Kupnja pivovare Baikal dodatno će ojačati Heinekenovu mrežu regionalne proizvodnje i distribucije koja se proteže diljem Rusije, te omogućiti Heinekenu stjecanje vodeće pozicije u istočnom dijelu sibirske regije", rekao je Jean Francois van Boxmeer, član izvršnog odbora Heinekena.

Tim dogovorom udio Heinekena na ruskom tržištu povećat će se sa prijašnjih 10 na 10,6 posto, što je u skladu sa strategijom kompanije širenja prisutnosti u Rusiji.

Heineken trenutno proizvodi u Rusiji 8,5 milijuna hektolitara piva godišnje i treći je po veličini dobavljač u toj zemlji.

Prošlog tjedna, Heineken je objavio kupnju pivovare Stepan Razin iz St. Petersburga, dok je ranije kupio pivovare Volga, Shikan, Sobol i Patra.

Nizozemska pivovara vidi u Rusiji, trenutno petom po veličini tržištu piva na svijetu, potencijal za rast kako se mladi Rusi sve više odvraćaju od votke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙