FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tunel Frejus ponovo otvoren za promet

MODANE, 4. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Tunel Frejus, koji povezujeFrancusku s Italijom, a zatvoren je od 4. lipnja nakon požara u kojemusu poginule dvije osobe, ponovo je u četvrtak ujutro otvoren za prometbez ograničenja za manja vozila i za kamione teže od 3,5 tona, koji ćese propuštati naizmjenično iz oba smjera.
MODANE, 4. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Tunel Frejus, koji povezuje Francusku s Italijom, a zatvoren je od 4. lipnja nakon požara u kojemu su poginule dvije osobe, ponovo je u četvrtak ujutro otvoren za promet bez ograničenja za manja vozila i za kamione teže od 3,5 tona, koji će se propuštati naizmjenično iz oba smjera.

Ponovno otvaranje tunela Frejus željno je očekivala Italija, jer je to važan pravac za njezin cestovni promet i gospodastvo.

No jednako su ga željno očekivali stanovnici doline Chamonix, koji su "ekološkom katastrofom" nazvali priljev tisuća kamiona što su u međuvremenu morali prometovati sjevernijim tunelom Mont-Blanc kao alternativnim smjerom.

Naime, zbog zatvaranja Frejusa promet Mont-Blancom se utrostručio i stoga je pojedinih dana bilo i višesatnih čekanja.

Tunel Mont-Blanc, u kojemu je katastrofalni požar usmrtio 39 osoba u ožujku 1999., postupno je bio otvaran za promet u ožujku 2002., nakon trogodišnjih radova na obnovi i modernizaciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙