FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Buran početak saborskog zasjedanja

ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Početak današnjeg saborskogzasjedanja obilježio je zahtjev HSS-a da se rasprava o izmjenamaZakona o PDV-u odgodi, dok se o njima ne očituje Odbor za turizam, teprosvjed Kluba HSP-a protiv nekih jučerašnjih izjava predsjednikaVladimira Šeksa.
ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Početak današnjeg saborskog zasjedanja obilježio je zahtjev HSS-a da se rasprava o izmjenama Zakona o PDV-u odgodi, dok se o njima ne očituje Odbor za turizam, te prosvjed Kluba HSP-a protiv nekih jučerašnjih izjava predsjednika Vladimira Šeksa.

Pero Kovačević (HSP) podsjetio je da je Šeks jučer, okupljajući kvorum za proširenje dnevnog reda, od HSP-ovca Miroslava Rižića zatražio da u sabornicu dozove saborskog kolegu Tončija Tadića.

"Di je Tadić?: On bi u Japan: u Japan će ići drugom prilikom", kazao je jučer Šeks a tonski zapis te izjave prenio je i jučerašnji HTV-ov Dnevnik.

"To ste rekli sračunato, kako bi potaknuli medijske špekulacije da HSP čini saborsku većinu onda kad to odgovara HDZ-u", spočitnuo je Kovačević Šeksu, ističući da HSP nije ničija marioneta, te da samostalno odlučuje o svim Vladinim prijedlozima.

Šeks mu je odgovorio da Tadić u Japan ide 26. kolovoza, te da ne vidi u čemu je problem.

"Vi izmišljate i insinuirate", kazao je Šeks, a Kovačevićev pokušaj odgovora prekinuo je oštrim povikom: "Dosta!".

U Saboru je potom određena desetominutna stanka, na zahtjev Klubova HSS-a te Nezavisnih zastupnika.

Ante Markov (HSS) nakon stanke je ocijenio kako bi rasprava o promjeni oporezivanja u turizmu bila neozbiljna i nedemokratična bez očitovanja struke na Odboru za turizam, čija je sjednica zakazana za 11 sati.

Nezavisni Branimir Glavaš raspravu je iskoristio kako bi zatražio cjelovitu poreznu reformu "u korist svih segmenata društva i svih hrvatskih regija".

Šeks je međutim, ocijenio kako nema potrebe za odgađanjem bilo čega, budući da će rasprava o prijedlogu izmjena Zakona o PDV-u trajati i nakon sjednice Odbora.

Sjednica Odbora je međutim, odgođena, o čemu je sa stolice predsjedavajućeg ovoga puta izvijestila potpredsjednica Đurđa Adlešić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙