FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Postavljen veliki plakat Gotovine u Dugobabama

SOLIN, 3. kolovoza 2005. (Hina) - U mjestu Dugobabe u solinskoj Zagori,odakle potječe obitelj premijera Ive Sanadera, danas je postavljenveliki plakat Ante Gotovine visok 5 a širok 3 metra ispod kojegpiše:"Je heroj, a što si ti".
SOLIN, 3. kolovoza 2005. (Hina) - U mjestu Dugobabe u solinskoj Zagori, odakle potječe obitelj premijera Ive Sanadera, danas je postavljen veliki plakat Ante Gotovine visok 5 a širok 3 metra ispod kojeg piše:"Je heroj, a što si ti".

Predsjednik kaštelanske HVIDRE Željko Strize kazao je Hini da je taj veliki plakat postavljen na inicijativu mještana Dugobabe iz zaseoka Sanader, Kulić i Zoke uz pomoć HVIDRE iz Kaštela.

U povodu postavljanja slike Ante Gotovine u centru Dugobaba kod autobusne postaje kaštelanska HVIDRA izdala je i priopćenje za javnost u kojem kaže kako je narod ovog kraja danas poručio hrvatskoj javnosti da spomen na generala Antu Gotovinu živi i dalje u srcu svakog poštenog Hrvata bez obzira kojoj stranci i politici pripadao.

"Nije slučajno što to radimo danas uoči dana kad smo oslobodili našu zemlju vođeni generalima od Gotovine, Norca, Ademija, Krstičevića na čelu s predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom", kaže se uz ostalo u priopćenju i dodaje da je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti postao praznik manekena s Markova trga i Pantovčaka kojima svečani postroj u Kninu znači samo čišćenje savjesti od podaničke politike prema međunarodnim moćnicima.

U priopćenju se također kritički govori o dodjeli odličja predsjedniku Mesiću za koga se kaže da je "krivotvoreno svjedočio u Haagu da je Hrvatska bila agresor u BiH i da je potpuno diskreditirao Oluju". Također se kritički govori i o premijeru Ivi Sanaderu kome se poručuje da se domoljublje ne dokazuje u Haagu i da je ono ugrađeno u ovu državu krvlju i žrtvom hrvatskih domoljuba.

"Domoljublje se ne dokazuje školom, brojem stranih jezika kojim se služimo, već zauzetošću za svoj narod i očuvanjem onih vrednota koji su nam dali u naslijeđe mrtvi heroji koji su ga dokazali djelima, a ne velikim riječima i paradama" kaže se uz ostalo u priopćenju na čijem se kraju pozivaju svi, kako se kaže, domoljubi da zajedno s generalima obilježe 10. obljetnicu Oluje u Kninu, a da se poslije toga pridruže koncertu Thompsona u Čavoglavama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙