FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: razbijena mreža dilera 'speedom' i MDMA-om

ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - U posljednja tri dana policija je napodručju Novoga Zagreba 'razbila' organiziranu skupinu preprodavačadroge i uhitila četvoricu sumnjivaca u dobi od 21 do 27 godina, a uakciji je ukupno zaplijenjeno više od pola kilograma 'speeda'(amfetamina) te gotovo pet tisuća tableta MDMA-a.
ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - U posljednja tri dana policija je na području Novoga Zagreba 'razbila' organiziranu skupinu preprodavača droge i uhitila četvoricu sumnjivaca u dobi od 21 do 27 godina, a u akciji je ukupno zaplijenjeno više od pola kilograma 'speeda' (amfetamina) te gotovo pet tisuća tableta MDMA-a.

Zagrebačka policija danas je izvijestila da je akcija započela prošloga petka, kada je u večernjim satima uhićen 21-godišnjak kod kojega je pronađeno 9,2 grama 'speeda'.

U ponedjeljak je uhićen 27-godišnjak s 3,3 grama 'speeda', 20 komada MDMA-a i 9,1 grama hašiša, a, nakon neuspjelog pokušaja bijega, i 22-godišnjak kod kojega je pronađeno 43 grama 'speeda', 89 tableta MDMA-a te digitalna vaga.

Kriminalističkom obradom nad spomenutim trojcem policija je utvrdila da su drogu kupovali od 24-godišnjaka, koji je jučer također uhićen, a pretragom njegove obiteljske kuće policajci su pronašli 4.839 tableta MDMA-a, 9,5 grama smrvljenih tableta te droge, 470 grama 'speeda', 3,6 grama kokaina, 4.500 kuna i 495 eura.

Policija je utvrdila da je spomenuti 24-godišnjak nabavljao veće količine 'speeda' i MDMA-a koje je preko organizirane mreže dilera preprodavao na ilegalnom zagrebačkom narko tržištu.

On i 27-godišnjak do sada nisu u policiji evidentirani kao počinitelji kaznenih djela, dok su 22-godišnjak i godinu dana mlađi osumnjičenik od ranije poznati policiji zbog zlouporabe droga i kaznenih djela iz oblasti imovinskog kriminala.

Stariji trojac jučer je uz kaznenu prijavu zbog organiziranja mreže preprodavača i preprodaje droge priveden istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, a protiv 21-godišnjaka podnesena je kaznena prijava zbog preprodaje.

Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na oko 200 tisuća kuna, kažu u zagrebačkoj policiji.

Policija je izvijestila i da je jučer popodne istražnom sucu privela 30-godišnjaka kod kojega je dan ranije na području Vrapča pronašla 0,8 grama heroina, također namijenjenih daljnjoj preprodaji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙