FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jimi Hendrix lagao da je homoseksualac kako bi ranije izašao iz vojske

NEW YORK, 3. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Jimi Hendrix, jedan odnajvećih rock gitarista koji je bio poznat i kao ženskar lagao je daje homoseksualac kako bi ranije napustio vojsku i bavio se glazbom kaosvojom istinskom ljubavlju, objavljeno je u novom životopisulegendarnog rockera.
NEW YORK, 3. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Jimi Hendrix, jedan od najvećih rock gitarista koji je bio poznat i kao ženskar lagao je da je homoseksualac kako bi ranije napustio vojsku i bavio se glazbom kao svojom istinskom ljubavlju, objavljeno je u novom životopisu legendarnog rockera.

"Room Full Mirrors" (Soba puna ogledala), pisca Charlesa Crossa, otkriva pojedinosti Hendrixova života od njegova teška djetinstva u crnačkoj četvrti u Seattleu, do sukoba sa zakonom i naglog uspona na glazbenoj rock sceni s hitovima kao što su "Purple Haze", "Hey Joe" i "The Wind Cries Mary".

Hendrix nije svirao gitaru sve do 15. godine. Tri godine kasnije, odnosno 1961. stupio je u 101. zračno-desantsku jedinicu umjesto zatvorske kazne koja mu je određena zbog vožnje ukradenim automobilom.

Tvrdio je da je godinu i mjesec dana prije roka napustio vojsku jer je pri skoku padobranom slomio gležanj, no zapisi vojne arhive zapravo otkrivaju da je Hendrix ranije izašao iz vojske zbog "homoseksualnih sklonosti".

Po tim zapisima, Hendrix je rekao psihijatru da je imao seksualne maštarije o svojem sudrugu, pojačanu potrebu samozadovoljavanja te da je bio zaljubljen u jednog vojnika, piše Hendrixov biograf u knjizi koja je u prodaji od srijede.

"On je želio napustiti vojsku. Glazba je upravo postala njegov poziv", rekao je u jednom intervjuu Charles Cross, koji je radeći na Hendrixovom životopisu razgovarao s više od 300 ljudi.

Glazbena karijera čovjeka kojeg mnogi smatraju najvećim gitaristom svih vremena trajala je svega četiri godine, od izlaska prvog singla 1966. pa do 1970. godine, kad je u umro u Londonu u 27. godini. No, oduševljenje Hendrixom živi i danas s više od 50 milijuna prodanih albuma nakon njegove smrti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙