FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugovor o suradnji HBOR-a i uvozno-izvozne banke Ukrajine

ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - U sklopu posjeta hrvatskog državnogizaslanstvo Ukrajini Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) iDržavna izvozno-uvozna banka Ukrajine Ukreximbank potpisali su danas uKijevu Sporazum o suradnji na poboljšanju gospodarskih odnosa dvijuzemalja.
ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - U sklopu posjeta hrvatskog državnog izaslanstvo Ukrajini Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i Državna izvozno-uvozna banka Ukrajine Ukreximbank potpisali su danas u Kijevu Sporazum o suradnji na poboljšanju gospodarskih odnosa dviju zemalja.

Tim Sporazumom, kako su objavili iz HBOR-a, utvrđena su temeljna područja suradnje i razmjene informacija na zajedničkim projektima dviju zemalja, i to na području financiranja izvoza i intenzivnije razmjene iskustava i znanja.

Poseban je naglasak pritom, ističu u HBOR-u, dan dugoročnim projektima koji će utjecati na značajnije rasta trgovinske razmjene dviju zemalja.

"Od sada će i hrvatski izvoznici prilikom plasmana svojih proizvoda na ukrajinskom tržištu uz sebe imati državnu izvoznu banku te će biti u ravnopravnom položaju u odnosu na velike svjetske tvrtke koje su na ukrajinsko tržište izlazile uz potporu svojih izvoznih banaka", kažu u HBOR-u.

Ukupna razmjena Hrvatske i Ukrajine je u prošloj godini iznosila 80,4 milijuna američkih dolara te je bila čak 72 posto viša u odnosu na 2003. godinu. Hrvatski je izvoz u Ukrajinu pritom iznosio 12,9 milijuna dolara, a uvoz iz te zemlje 67,4 milijuna kuna.

Rast robne razmjene nastavljen je i u prva četiri mjeseca ove godine, kada je vrijednost robne razmjene Hrvatske i Ukrajine povećana u odnosu na isto razdoblje lani za čak 181,4 posto, na 40,1 milijun dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙