FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisački folkloraši nastupili u Luzernu

LUZERN, 7. srpnja 2005. (Hina) - Članovi Folklornog ansambla "IvanGoran Kovačić" iz Siska večeras su u Školi za djecu s posebnimpotrebama u Luzernu u Švicarskoj održali koncert folklorne baštinesisačke Posavine i Hrvatske.
LUZERN, 7. srpnja 2005. (Hina) - Članovi Folklornog ansambla "Ivan Goran Kovačić" iz Siska večeras su u Školi za djecu s posebnim potrebama u Luzernu u Švicarskoj održali koncert folklorne baštine sisačke Posavine i Hrvatske.

Na dobro posjećenom koncertu nazočni su bili polaznici te škole i njihovi roditelji, uglavnom Švicarci, školski djelatnici i Hrvati iz tog švicarskog grada.

Koncertom su sisački folkloraši uveličali svečanost završetka školske godine u toj odgojno-obrazovnoj ustanovi u Luzernu, a zajednički su ga organizirali predavačica u toj školi Branka Marković rodom iz Petrinje te predsjednik sisačkih folkloraša Ivica Posavec.

Najviše pažnje djece s posebnim potrebama, njihovih roditelja i svih djelatnika škole privukla je izvedba koreografije Posavina, kojom je prezentirana duga, bogata i različita narodna i folklorna baština Siska, sisačke Posavine i Hrvatske.

Predstavnici škole zahvalili su se folklorašima iz Siska na lijepom koncertu i kulturnom doživljaju istaknuvši da do sada nisu znali da Hrvatska ima tako uspješne folklorne ansamble i tako lijepe narodne običaje, pjesme, plesove, narodne nošnje i kulturnu tradiciju. Izrazili su veliko zadovoljstvo učincima rehabilitacije folklorom na djecu s posebnim potrebama u toj školi, s kojima su voditelji sisačkog Folklornog ansambla posebno održali probu i radionicu o hrvatskom folkloru. Tako su štićenici škole, do 16 godina života, učili plesne korake hrvatskog folklora.

U sklopu posjeta Luzernu folkloraši iz Siska održali su i koncert u gradskoj crkvi "Brudera Klausa".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙