FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Napad u Kusadasiju nije djelo bombaša samoubojice

ISTANBUL, 17. srpnja 2005. (Hina/AP) - Bomba koja je raznijela minibusu Kusadasiju, popularnom tuskom ljetovalištu na Egejskome moru, ubivšipetero ljudi. bila je postavljena ispod sjedala i aktivirana pomoćusatnog mehanizma ili daljinski, izjavio je u nedjelju tamošnjidužnosnik.
ISTANBUL, 17. srpnja 2005. (Hina/AP) - Bomba koja je raznijela minibus u Kusadasiju, popularnom tuskom ljetovalištu na Egejskome moru, ubivši petero ljudi. bila je postavljena ispod sjedala i aktivirana pomoću satnog mehanizma ili daljinski, izjavio je u nedjelju tamošnji dužnosnik.

Turska policija pojačala je sigurnost u svim ljetovalištima na Egejskome moru dan pošto je petero ljudi, među kojima dvoje zapadnih turista ubijeno u Kusadasiju. Stručnjaci su završili istragu na licu mjesta i vratili se u Ankaru, radi proučavanja dokaza, rekao je Mustafa Malay, upravitelj pokrajine Aydin.

"Sada imamo dvije mogućnosti", kazao je Malay. "Moguće je da je bomba aktivirana pomoću satnog mehanizma ili daljinskim upravljanjem. To nije bilo djelo bombaša samoubojice", rekao je Malay.

Bomba je bila postavljena ispod sjedala u stražnjem dijelu minibusa, dodao je. U eksploziji je ozlijeđeno najmanje 13 osoba.

Nitko nije preuzeo odgovornost za subotnju eksploziju, ali se odmah posumnjalo na kurdske pobunjenike. Glavna kurdska pobunjenička skupina odbacila je odgovornost za bombaški napad.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙