FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosječna satnica u svibnju 24,24 kune

ZAGREB, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena netoplaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj za svibanj ovegodine iznosila je 24,24 kune, što je u odnosu na travanj manje za 1,6posto, a u odnosu na svibanj prošle godine više za 2,3 posto, objavioje Državni zavod za statistiku.
ZAGREB, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj za svibanj ove godine iznosila je 24,24 kune, što je u odnosu na travanj manje za 1,6 posto, a u odnosu na svibanj prošle godine više za 2,3 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.

U ovogodišnjem svibnju bilo je 179 plaćenih sati, što je za 4,1 posto više nego u prethodnom mjesecu.

Najveći broj plaćenih sati bio je u djelatnosti javna uprava i obrana, obvezno socijalno osiguranje (207 sata), a najmanji (165) u djelatnosti obrazovanja.

Najviša neto satnica za svibanj među pojednim djelatnostima, u iznosu od 48,73 kune, bila je u zračnom prijevozu. Slijede istraživanje i razvoj sa 36,26 kuna, osiguranje i mirovinski fondovi, osim obveznog osiguranja sa 35,59 kuna.

Najniža prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu za svibanj bila je u štavljenju i obradi kože u iznosu od 12,44 kune, te u proizvodnji odjeće, doradi i bojenju krzna 13,10 kunu.

Prosječna mjesečna bruto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj za svibanj iznosila je 34,52 kuna, što je za 1,3 posto manje nego u travnju, a u odnosu na svibanj prošle godine povećanje za 1,7 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙