FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak sjevernokorejskog i američkog izaslanstva u Pekingu

PEKING, 25. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Američki i sjevernokorejskiizaslanici sastali su se u ponedjeljak u Pekingu uoči dugoočekivanognastavka multilateralnih pregovora o sjevernokorejskome nuklearnomproblemu koji bi trebali biti obnovljeni u utorak nakon 13 mjesecipauze, a Bijela kuća je izrazila želju da se na njima postigne"značajan napredak".
PEKING, 25. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Američki i sjevernokorejski izaslanici sastali su se u ponedjeljak u Pekingu uoči dugoočekivanog nastavka multilateralnih pregovora o sjevernokorejskome nuklearnom problemu koji bi trebali biti obnovljeni u utorak nakon 13 mjeseci pauze, a Bijela kuća je izrazila želju da se na njima postigne "značajan napredak".

Pomoćnik američke državne tajnice Christopher Hill i zamjenik sjevernokorejskog ministra vanjskih poslova Kim Kye-gwan sastali su se uoči četvrtog kruga pregovora dviju Koreja, Sjedinjenih Država, Japana, Rusije i Kine o sjevernokorejskome nuklearnom problemu.

"Ne mogu reći jesam li optimist ili pesimist, ali svatko mora odraditi svoj dio posla. Sastanak sa sjevernokorejskim izaslanstvom protekao je u prilično poslovnom ozračju", izjavio je nakon sastanka član američkog izaslanstva u Pekingu.

U međuvremenu se oglasila i Bijela kuća. "Mogu reći da na pregovorima želimo ostvariti značajan napredak. Sjedinjene Države, Južna Koreja, Kina, Rusija i Japan stalno podsjećaju Sjevernu Koreju da žele Korejski poluotok bez nuklearnog oružja", istaknuo je McClellan na konferenciji za novinare održanoj u Washingtonu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙