FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 12,30sati.
ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 12,30 sati.

LONDON - Britanski tisak u ponedjeljak piše da je još jedna skupina bombaša samoubojica planirala napade na londonski javni prijevoz, no policija za sada ne komentira novinske napise. Prema pisanju dnevnog lista The Times, koji se poziva na izvore snaga sigurnosti, vjeruje se da je ta skupina sastavljena od britanskih muslimana te da su prošli tjedan bili vrlo blizu izvršenja trećeg vala napada na podzemnu željeznicu. Kako piše The Times, pripadnici skupine su pakistanskog podrijetla i svi su rođeni i odrasli u Velikoj Britaniji, a povezani su i sa terorističkom ćelijom iz Leedsa koja je izvela napade 7. srpnja. Sigurnost je u ponedjeljak u Londonu na visokoj razini, a podzemnom željeznicom "krstare" pripadnici posebne policije.

ZAGREB/RIJAD - Saudijski kralj Fahd, koji je zemljom aktivno vladao do 1995. godine kada je pretrpio moždani udar, preminuo je u ponedjeljak, a njegov polubrat princ Abdulah proglašen je odmah monarhom u tom najvećem svjetskom izvozniku nafte i ključnom američkom savezniku na tom području, javljaju agencije. Kako prenosi agencija Reuters, kralj Fahd je postao 1953. godine prvi saudijski ministar obrazovanja i tada je u cijeloj zemlji pokrenuo javne škole i zalagao se da ih pohađaju i djevojčice. Princ Abdalah ben Abdel Aziz upravlja kraljevinom de facto od 1995. godine kada je kralj Fahd doživio moždani udar.

PRIŠTINA - Češka vojska, kao prva od novih članica NATO-a, preuzela je od ponedjeljka od Finske zapovjedništvo nad višenacionalnom brigadom Centar na Kosovu, sastavljenom od 1.600 vojnika KFOR-a iz pet zemalja. Češka vojska od samog početka sudjeluje u misiji KFOR-a na Kosovu gdje trenutno služi gotovo 500 čeških vojnika.

VARŠAVA - Varšavska policija u ponedjeljak istražuje izvješća po kojima su djeca ruskih diplomata u parku u Varšavi u nedjelju bila napadnuta i orobljena, priopćile su vlasti. Rusko je veleposlanstvo u nedjelju navečer izvjestilo policiju da su trojica ruskih dječaka i prijatelj iz Kazahstana, u dobi od 13 i 14 godina, bila napadnuta a mobiteli im pokradeni, rekao je glasnogovornik policije Mariusz Sokolowski. Policija je ubrzo uhitila devetoricu sumnjivaca i sada čeka da dječaci identificiraju napadače, dodao je glasnogovornik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙