FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Roman Polanski tuži izdavača zbog klevete

LONDON, 18. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Francuski redatelj RomanPolanski tuži list Vanity Fair zbog klevete u Londonu, u procesu kojije započeo u ponedjeljak na neobičan način - video-vezom, budući da jePolanski odbio doći u Veliku Britaniju gdje je protiv njega podignutnalog za uhićenjem.
LONDON, 18. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Francuski redatelj Roman Polanski tuži list Vanity Fair zbog klevete u Londonu, u procesu koji je započeo u ponedjeljak na neobičan način - video-vezom, budući da je Polanski odbio doći u Veliku Britaniju gdje je protiv njega podignut nalog za uhićenjem.

Roman Polanski (71) tužio je izdavača Vanity Faira, Conde Nastea, zato što je u srpnju 2002. godine objavio članak u kojem je tvrdio da je redatelj seksualno napadao "švedsku ljepoticu" u njujorškom restoranu dok je istovremeno Charles Mason na okrutan način ubio njegovu suprugu Sharon Tate.

Polanski tvrdi da je bio u inozemstvu u kolovozu 1969. kada je njegovu suprugu Sharon Tate, tada u osmom mjesecu trudnoće, u njihovoj kući na Bel Airu u Kaliforniji ubio Charles Mason.

Polanski je uspio nagovoriti britansko pravosuđe da svoj iskaz da putem video-veze, te je na taj način izbjegao dolazak u Veliku Britaniju i moguće uhićenje. Protiv Polanskog je izdan nalog za uhićenjem zbog toga što je 1977. u SAD-u imao seksualne odnose s jednom trinaestogodišnjakinjom.

Polanski se 1989. oženio s francuskom glumicom Emmanuelle Seigner i s njihovo dvoje djece živi u Francuskoj. Francuski zakon zabranjuje izručenje francuskih državljana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙