FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Njemačkoj kolone i do 40 kilometara

BERLIN, 30. srpnja 2005. (Hina) - Početak školskih praznika unajjužnijim njemačkim saveznim pokrajinama Bavarskoj i Baden -Wuertenbergu uzrokovao je velike prometne zastoje, posebice naautocestama koje povezuju sjever i jug zemlje, javlja u subotuNjemački automobliski klub (ADAC).
BERLIN, 30. srpnja 2005. (Hina) - Početak školskih praznika u najjužnijim njemačkim saveznim pokrajinama Bavarskoj i Baden - Wuertenbergu uzrokovao je velike prometne zastoje, posebice na autocestama koje povezuju sjever i jug zemlje, javlja u subotu Njemački automobliski klub (ADAC).

Rekordni zastoj dogodio se na sjeveru Njemačke, na državnoj autocesti broj jedan, u smjeru turističkih odredišta na Sjevernome moru, gdje je kolona automobila kod Luebecka premašila 40 kilometara.

Slično je i na jugu zemlje, gdje je na autocesti Muenchen - Salzburg kolona vozila dulja od 20 kilometara.

Kolone na autocestama diljem Njemačke u subotu poslijepodne bile su ukupno dugačke više od 100 kilometra.

ADAC u izvješćima o prometu govori o najgušćemu prometnom vikendu ove godine te upozorova da je slično stanje na autocestama u susjednim zemljama Austriji i Francuskoj.

Osim početka školskih praznika, na jugu Njemačke pojačan je promet uzrokovala i smjena turista nakon prve polovice praznika u najmnogoljudnijoj saveznoj pokrajini Sjevernoj Rajni - Vestfaliji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙