FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nebo nad Berlinom će biti zatvoreno za privatne letove

BERLIN, 24. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Nakon što se u petak maliprivatni zrakoplov srušio na livadu ispred Reichstaga, Njemačka ćezabraniti takvu vrstu letova iznad Berlina, objavljeno je u nedjelju.
BERLIN, 24. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Nakon što se u petak mali privatni zrakoplov srušio na livadu ispred Reichstaga, Njemačka će zabraniti takvu vrstu letova iznad Berlina, objavljeno je u nedjelju.

"Uvest ćemo zonu zabrane letenja rekreacijskim zrakoplovima iznad četvrti u kojoj su smještene zgrade vlade i parlamenta", izjavio je njemački ministar prometa Manfred Stolpe na tiskovnoj konferenciji.

"To će spriječiti pilote da iz hobija privatnim zrakoplovima lete iznad Reichstaga i Ureda kancelara", rekao je Stolpe, dodavši da će mjere biti uvedene nakon konzultacija s ministarstvima obrane i unutarnjih poslova te berlinskim vlastima.

Laki jednomotorni zrakoplov srušio se u petak navečer na livadu između zgrade njemačkog Reichstaga i kancelarovog ureda u Berlinu, pri čemu je pilot poginuo. Nije se radilo o terorističkom napadu, već, kako policija pretpostavlja, o samoubojstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙