FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki fotograf pozvao građane Lyona da poziraju goli

LYON, 30. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Američki fotograf Spencer Tunick,poznat po skupnim fotografijama golih ljudi, pozvao je građane Lyonada mu 11. rujna poziraju u Adamovu kostimu, objavili su u subotuorganizatori, napominjući da je riječ o prvome takvom događaju uFrancuskoj.
LYON, 30. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Američki fotograf Spencer Tunick, poznat po skupnim fotografijama golih ljudi, pozvao je građane Lyona da mu 11. rujna poziraju u Adamovu kostimu, objavili su u subotu organizatori, napominjući da je riječ o prvome takvom događaju u Francuskoj.

Umjetnik, pred kojim su se već razgolitili Londončani, Njujorčani i građani Barcelone, očekuje da će to učiniti i Francuzi u Lyonu, rekao je pokretač projekta Georges Varney-Carron.

"Bez dobrovoljaca, nema umjetničkog djela. Tema ovog djela je ljudsko tijelo. Vidjet ćemo jesu li građani Lyona stidljivi", dodao je.

Zainteresirani bi trebali posjetiti internetsku stranicu Bijenala suvremene umjetnosti u Lyonu www.biennale-de-lyon.org/tunick, koje je skupno golišavo poziranje uvrstilo u svoj program. Mjesto fotografiranja bit će zaštićeno od voajera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙