FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi posjetitelj Disneylanda, danas 72-godišnjak, još posjećuje taj zabavni park

SALT LAKE CITY, 18. srpnja 2005. (Hina/AP) - Prvi posjetiteljDisneylanda najvjerojatnije je Dave MacPherson, danas 72-godišnjak,koji je kao mladić, prije 50 godina, kupio ulaznicu za najpoznatijizabavni park na svijetu kad je Disneyland po prvi puta otvorio svojavrata za posjetitelje.
SALT LAKE CITY, 18. srpnja 2005. (Hina/AP) - Prvi posjetitelj Disneylanda najvjerojatnije je Dave MacPherson, danas 72-godišnjak, koji je kao mladić, prije 50 godina, kupio ulaznicu za najpoznatiji zabavni park na svijetu kad je Disneyland po prvi puta otvorio svoja vrata za posjetitelje.

Dave, nažalost, tada nije uspio svoju kartu iskoristiti ni za jednu vožnju jer je nakon nekoliko sati provedenih u redu, morao odustati kako ne bi zakasnio na predavanje. Otišao je samo do zahoda, a ulaznicu je spremio za suvenir.

Ipak, čast da bude prvi donijela mu je i jednu privilegiju: doživotnu ulaznicu za četiri Disneylanda i više Disney parkova koji su se u međuvremenu otvorili.

"Bio sam najpopularniji mladić na koledžu", rekao je MacPherson, danas umirovljeni novinar iz Utaha.

Svojom se ulaznicom, kako kaže, kasnije obilato koristio, a najviše dok je stanovao u Kalifoniji.

Prisjetio se i dana kad je prije 50 godina čuo na TV-u poziv na otvorenje Disneylanda.

"Tada sam si rekao: Dečko, ti to moraš vidjeti", kaže i priznaje da se nadao i nekoj nagradi. Ispred Disneylanda je stigao svojim motorkotačem oko jedan sat u noći, a do jutra se ondje skupilo više od 6.000 ljudi. Kad su se blagajne otvorile, fotograf Long Beach Press-Telegrama 'uhvatio' ga je kako kupuje prvu kartu. Gledajući kasnije tu fotografiju, shvatio je da je i sam imao foto-aparat, ali da ga, vjerojatno zbog lagane zbunjenosti nakon probdjevene noći, nije upotrijebio.

Dave je zadnji put posjetio Disneyland lani, zajedno sa svojom suprugom Wandom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙