FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turistička navala na Split

SPLIT, 30. srpnja 2005. (Hina) - Split danas na svim prometnicama imapravu turističku navalu kakva se ne pamti u posljednjih 15-ak godina.
SPLIT, 30. srpnja 2005. (Hina) - Split danas na svim prometnicama ima pravu turističku navalu kakva se ne pamti u posljednjih 15-ak godina.

Od ranoga jutra u grad stižu kolone automobila. Dugačka Zvonimirova ulica, koja vodi prema trajektnoj luci cijeli je dan prilično zakrčena pa prometna policija upozorava građane da se automobilima ne kreću prema tom dijelu grada.

Jadrolinija je svoje najveće trajekte smjestila u Split, tako da su svi putnici prihvaćeni uz izvanredna isplovljavanja prema otocima Hvaru, Braču, Visu i Šolti.

Koordinator Jadrolinije u Splitu Ante Mrvica kaže da je trajektima iz Italije prijepodne stiglo oko dvije tisuće Talijana, koji nastavljaju put na otoke, a do večeri brodovima će ih stići još oko dvije tisuće.

Pravo opsadno stanje je i u splitskoj Zračnoj luci na Resniku, gdje će do kraja dana stići više od 15 tisuća putnika, što je rekord od osnutka te zračne luke godine 1972.

Autobusima, uglavnom iz unutrašnjosti Hrvatske, ali i iz inozemstva, pretežito iz Njemačke, stiglo je četiri tisuće putnika, a na splitski željeznički kolodvor vlakovi su dovezli 2500 turista, uglavnom domaćih.

Nakon današnje invazije na Split, u Splitsko-dalmatinskoj županiji ljetuje više od 100 tisuća gostiju. Direktor županijske Turističke zajednice Mili Razović kaže da Dalmacija doslovce doživljava renesansu turizma, a Splitsko-dalmatinska županija ugošćuje najveći broj gostiju. Najveći porast gostiju, kad je riječ o dolascima, je iz Skandinavije, Velike Britanije i Francuske, uz već tradicionalno brojne Nijemce, Čehe i Slovence.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙