FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Rimu uhićen i četvrti napadač na Rim

RIM, 29. srpnja 2005. (Hina/AR) - U Rimu je u petak poslije podneuhićen britanski državljanin somalijskog podrijetla Osman Hussain, zakoga se drži da je četvrti počinitelj neuspješnih terorističkih napadana London 21. srpnja, rekao je talijanski ministar unutarnjih poslovaGiuseppe Pisanu.
RIM, 29. srpnja 2005. (Hina/AR) - U Rimu je u petak poslije podne uhićen britanski državljanin somalijskog podrijetla Osman Hussain, za koga se drži da je četvrti počinitelj neuspješnih terorističkih napada na London 21. srpnja, rekao je talijanski ministar unutarnjih poslova Giuseppe Pisanu.

Operacija je još u tijeku, a Pisanu je na uspješno provedenom uhićenju čestitao šefu talijanske policije Gianniju De Gennaru.

Kako prenosi agencija Ansa, Osman Hussain (27) nije pružao u trenutku kada ga je uhitila protuteroristička policija (Digos) u četvrti Tor Pignattara, u predgrađu Rima.

Agencija javlja da je Osman doputovao u Rim iz Londona kako bi posjetio brata koji živi u Italiji. Policija je djelovala sukladno informacijama koje je dobila od Scotland Yarda, dodaje agencija.

"Uhićenje je dobar znak upravo na današnji dan kada je Senat usvojio paket proturerorističkih mjera", rekao je Giuseppe Pisanu i dodao kako to potvrđuje "valjanost talijanskog sustava sigurnosti i učinkovitost njegovih međunarodnih veza".

Drugi i treći napadač na London uhićeni su ranije u petak u dvjema odvojenim racijama u britanskom glavnom gradu. Iako njihova imena nisu objavljena, vjeruje se da je jedan od njih Muktar Said Ibrahim (27), Eritrejac kojeg je policija ranije identificirala kao osobu koja je ostavila ruksak s eksplozivom u autobusu u istočnom Londonu.

Prvi napadač, Somalac Yasin Hassan Omar, uhićen je prije dva dana u Birminghamu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙