FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čobanković položio temeljac za farmu muznih krava

LOVAS, 29. srpnja 2005. (Hina) - Ministar poljoprivrede, šumarstva ivodnog gospodarstva Petar Čobanković položio je danas u Lovasunedaleko od Vukovara temeljni kamen za izgradnju farme muznih kravaPoljoprivredne zadruge "Lovas" ukupna kapaciteta 400 krava.
LOVAS, 29. srpnja 2005. (Hina) - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković položio je danas u Lovasu nedaleko od Vukovara temeljni kamen za izgradnju farme muznih krava Poljoprivredne zadruge "Lovas" ukupna kapaciteta 400 krava.

Ministar Čobanković je podsjetio kako je prošle godine donesen operativni program povećanja govedarske proizvodnje, koji se, kako je rekao, ove godine i primjenjuje.

"Prošlo je vrijeme kad se moglo živjeti isključivo od ratarske proizvodnje. Tom se poslu moraju pridodati druge proizvodnje, poput govedarske", poručio je Čobanković. Najavio je kako će investicijskim potporama Ministarstvo osigurati milijun kuna za izgradnju farme muznih krava u Lovasu.

Po riječima Ante Rendulića, direktora PZ-a, vrijednost projekta gradnje farme muznih krava je 12,5 milijuna kuna, a novac će najvećim dijelom osigurati PZ.

Također je dodao kako će se ove godine izgraditi izmuzište, prostor za smještaj junica te štala za 200 muznih krava, a iduće godine izgradit će se još jedna štala za 200 muznih krava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙