FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Australska "kraljevska obitelj" kriva za tešku prijevaru

SYDNEY, 19. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Australska obitelj talijanskogpodrijetla Rigoli, koja je za sebe tvrdila da je kraljevske krvi iproglasila svoju farmu od 24 hektara bescarinskom zonom, u utorak je uMelbourneu osuđena za "tešku prijevaru".
SYDNEY, 19. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Australska obitelj talijanskog podrijetla Rigoli, koja je za sebe tvrdila da je kraljevske krvi i proglasila svoju farmu od 24 hektara bescarinskom zonom, u utorak je u Melbourneu osuđena za "tešku prijevaru".

Patrijarh obitelji Virgilio Rigoli (67) je sa sinovima Philipom (36) i Malim Joeom (25) obiteljsku je farmu u Sheppartonu proglasio 'Kneževinom Ponderosa'. Oko nje su iskopali obrambeni jarak te zahtijevali da posjetitelji pri ulasku pokažu putovnicu i ishode vizu.

"Optuženi su odlučili ne plaćati poreze državi Australiji, uloživši znatan trud u uspostavi neovisne lokalne zajednice u kojoj nisu priznavali australske zakone", izjavio je na sudu tužitelj Gavin Silbert.

"Vrlo su rano odlučili ne plaćati porez i toga su se ustrajno držali".

"Kraljevska obitelj" porez na prihod nije plaćala cijelo desetljeće, tijekom kojeg su njezini članovi, iako su vodili vrlo unosan posao, još bili i korisnici socijalne pomoći.

Policija je, prema riječima tužitelja, otkrila kako su Rigolijevi imali 30 različitih bankovnih računa s ukupno više od 5 milijuna australskih dolara (oko 20 milijuna kuna).

Svoju su minijaturnu "kneževinu" nazvali Ponderosa prema imenu ranča iz "Bonanze", kultne western-serije iz 60-ih godina prošlog stoljeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙