FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Križni put u Aljmašu nakon 52 godine

OSIJEK, 29. srpnja 2005.(Hina) - Pobožnost križnog puta u marijanskomsvetištu Gospe od utočišta u Aljmašu održat će se 1. kolovoza, nakon52 godine, izvijestili na konferenciji za novinare predstavnici Udruge"S tobom u zajedništvu".
OSIJEK, 29. srpnja 2005.(Hina) - Pobožnost križnog puta u marijanskom svetištu Gospe od utočišta u Aljmašu održat će se 1. kolovoza, nakon 52 godine, izvijestili na konferenciji za novinare predstavnici Udruge "S tobom u zajedništvu".

Predsjednik udruge Jerko Arambašić podsjetio je da je bivša JNA 1952. godine prekinula 226-godišnju tradiciju održavanja te svečanosti, jer je na tom području počela graditi veliki bunker, a zabranu održavanja pobožnosti opravdala je navodnim strateškim razlozima.

Na inicijativu Udruge, osnovane prije godinu dana, omogućeno je vraćanje zemljišta crkvi i njegovo razminiranje, a potom i gradnja križnog puta, uz potporu đakovačko-srijemske biskupije, aljmaške župe te brojnih pojedinaca i tvrtki.

Aramabašić je kazao da je riječ o dugoročnom projektu jer bi Aljmaš trebao biti glavno svetište đakovačko-srijemske biskupije, a 1. kolovoza obilježit će se i sjećanje na dan progonstva mještana Aljmaša 1991. godine te povratka u svoje domove 1998. godine.

Na konferenciji je predstavljena publikacija "Križni put u Aljmašu", koja je objavljena u suradnji Udruge "S tobom u zajedništvu" i Medijskog centra "Glas Slavonije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙