FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hong Kong: Svako treće dijete izloženo fizičkom ili psihičkom nasilju roditelja

HONG KONG , 5. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Svako treće dijete ugusto naseljenom području Hong Konga izloženo je fizičkom ilipsihičkom nasilju jednog od roditelja, a svaka peta odrasla osobaizložena je nasilju bračnog partnera, rezultati su istraživanja što gaje proveo Odjel za socijalni rad Sveučlišta u Hong Kongu.
HONG KONG , 5. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Svako treće dijete u gusto naseljenom području Hong Konga izloženo je fizičkom ili psihičkom nasilju jednog od roditelja, a svaka peta odrasla osoba izložena je nasilju bračnog partnera, rezultati su istraživanja što ga je proveo Odjel za socijalni rad Sveučlišta u Hong Kongu.

Istraživanje je provedeno na 5.049 oženjenih muškaraca, odnosno udanih žena i na 2.062 djece u razdoblju od prosinca 2003. do kolovoza 2004.

S obzirom na ukupan broj stanovnika Hong Konga, nasilju u kući izloženo je 70.000 djece i 160.000 odraslih. U istraživanju nisu navedeni razlozi nasilja. Hong Kong, bivša britanska kolonija koja je vraćena Kini 1997., jedno je od najnapučenijih mjesta na svijetu. Većina obitelji živi u malenim stanovima visokih zgrada i nebodera.

Istraživanje ukazuje da je fizičkom nasilju bilo izloženo 29 posto ispitane djece, te da su počinitelji češće majke nego očevi.

Sedamdeset i dva posto djece bilo je izloženo psihičkom zlostavljanju jednoga ili oboje roditelja, a 36 ih je izjavilo da ih roditelji redovito ostavljaju bez nadzora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙