FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Godišnji mimohod u Hong Kongu za demokraciju

HONG KONG, 1. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Nekoliko tisuća stanovnikaHong Konga krenulo je u petak na godišnji mimohod kako bi zatražiliprovedbu demokratskih reforma na njihovu području, ali u manjem brojunego zadnjih godina kada je na ulicama bilo pola milijuna ljudi.
HONG KONG, 1. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Nekoliko tisuća stanovnika Hong Konga krenulo je u petak na godišnji mimohod kako bi zatražili provedbu demokratskih reforma na njihovu području, ali u manjem broju nego zadnjih godina kada je na ulicama bilo pola milijuna ljudi.

Prema prvim procjenama, 15.000 ljudi u mimohodu traži pravo da na općim izborima biraju predsjednika izvršne vlasti u Hong Kongu.

Kako navode organizatori, ove godine su prosvjedi upereni protiv izbora Donalda Tsanga kojeg je nedavno 800-člano izborno povjerenstvo sklono Pekingu imenovalo upraviteljem Hong Konga bez sudjelovanja drugih kandidata.

Stanovnici Hong Konga 1. srpnja, koji je neradni dan, obilježavaju obljetnicu povratka bivše britanske kolonije pod kineski suverenitet 1997. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙