FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

nagrada "Marijana Rotara" za 2005. Petru Krelji

PULA, 21. srpnja 2005. (Hina) - Ovogodišnja nagrada "Marijana Rotara",koju grad Pula drugu godinu za redom dodjeljuje "filmskom autoru,redatelju i čovjeku koji je odrastao s pulskim festivalom", bit ćedodijeljena Puljaninu Petru Krelji, priopćeno je iz Ureda 52.festivala igranog filma u Puli.
PULA, 21. srpnja 2005. (Hina) - Ovogodišnja nagrada "Marijana Rotara", koju grad Pula drugu godinu za redom dodjeljuje "filmskom autoru, redatelju i čovjeku koji je odrastao s pulskim festivalom", bit će dodijeljena Puljaninu Petru Krelji, priopćeno je iz Ureda 52. festivala igranog filma u Puli.

U obrazloženju te odluke navodi se kako grad Pula, dodjeljujući tu nagradu, želi poručiti da će film i grad ruku pod ruku i u novo polustoljeće, prihvaćajući nove dobrodošle ideje, ljude i vizije jer bez svega toga Pula ne bi mogla funkcionirati.

"Petar Krelja je iz Arene, stvarajući festival, snivajući vlastite snove, doživio svoju umjetničku afirmaciju. Isto tako svoj je redateljski opus potvrdio upravo u Puli pred svojim sugrađanima", navodi se u obraloženju odluke o dodjeli nagrade "Marijana Rotara" Petru Krelji.

Nagradu će ravnatelj ustanove "Pula film festivala" Mladen Lučić uručiti Krelji sutra navečer u Areni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙