FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: Sastanak ministara europskih integracija

DUBROVNIK, 9. srpnja 2005. (Hina) - U organizaciji Ministarstvavanjskih poslova i Europskih integracija u dubrovačkom hoteluExscelsior održan je drugi neformalni sastanak ministara za europskeposlove iz jugoistočne Europe.
DUBROVNIK, 9. srpnja 2005. (Hina) - U organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i Europskih integracija u dubrovačkom hotelu Exscelsior održan je drugi neformalni sastanak ministara za europske poslove iz jugoistočne Europe.

U radu ovog skupa sudjelovala je i ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović kao i predstavnici Europske komisije te ministri za europske poslove iz pojedinih država članica EU.

Sastanak je bio posvećen regionalnoj suradnji te temama koje su vezane za postignuti napredak država regija u približavanju EU. Kako je po završetku istaknula Kolinda Grabar Kitarović hrvatska želi održati svoju ulogu predvodnika u području jugoistočne Europe kada je u pitanju približavanju EU.

"Mi dalje inzistiramo na individualnom pristupu da svaka zemlja treba pristupiti EU sukladno svojim mogućnostima i spremnosti ali smo isto tako spremni podijeliti svoja iskustva i dati poticaj proeuropskim snagama u našem susjedstvu i pomoći im u provođenju konkretnih reformi kako bi svaka zemlja postigla stupanj spremnosti koji je potreban za priključivanje EU " kazala je Kolinda Grabar Kitarović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙