FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prva dramska premijera na Dubrovačkim ljetnim igrama

DUBROVNIK, 28. srpnja 2005. (Hina) - Na programu 56. Dubrovačkihljetnih igara u srijedu navčer izvedena je prva ovosezonska dramskapremijera - "Ondine".
DUBROVNIK, 28. srpnja 2005. (Hina) - Na programu 56. Dubrovačkih ljetnih igara u srijedu navčer izvedena je prva ovosezonska dramska premijera - "Ondine".

Ta predstava francuskog pisca Jeana Giraodouxa u režiji Krešimira Dolenčića i u izvedbi festivalkog dramskog ansambla uprizorena je na kupalištu Šulić te na tvrđavi Lovrinac.

Dramaturg je Ana Tonković Dolenčić, scenograf Miljenko Sekulić, kostimografkinja Danica Dedijer a glazbu je skladao Stanko Juzbašić. Projekt je okupio izuzetno kvalitetan glumački ansambl a tumači glavnih uloga su Renata Sabljak i Filip Jurčić a u predstavi igraju Milka Podrug Kokotović, Vanja Drach, Damir Lončar, Predrag Vušović i drugi.

Radi se o vrlo složenom i tehnički zahtjevnom kazališnom projektu koji se odvija na dva scenska prostora i to u kupalištu Šulić te na tvrđavi Lovrinac.

"Ondine" je ljubavna tragedija u kojoj sirena Ondine napušta more radi muškarca, Hamsa, a on joj nikad neće moći uzvratiti veliku strast koju ona osjeća prema njemu (u 21,30 sati).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙