FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvominutnom šutnjom odana počast žrtvama napada u Londonu

ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Dvominutnom šutnjom u Europi učetvrtak je točno u 13.00 sati odana počast žrtvama terorističkihnapada u Londonu, u kojima su 7, srpnja život izgubile najmanje 52osobe.
ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Dvominutnom šutnjom u Europi u četvrtak je točno u 13.00 sati odana počast žrtvama terorističkih napada u Londonu, u kojima su 7, srpnja život izgubile najmanje 52 osobe.

Na poziv hrvatskog premijera Ive Sanadera u svim državnim tijelima državne i lokalne vlasti i drugim pravnim osobama RH odana je počast održavanjem dvominutne šutnje i prestanka rada.

U Londonu je na dvije minute zaustavljen promet i poslovanje na burzama a odgođeni su i letovi zrakoplova.

"London će se sjećati onih koji su poginuli i pokazati svoj prkos prema onima koji su htjeli terorom promijeniti duh našeg grada", rekao je uoči odavanja počasti londonski gradonačelnik Ken Livingstone. "London neće biti odvraćen od postizanja cilja - izgradnje tolerantnog, višerasnog i multikulturnog društva koje će pokazati svijetu kakva će biti budućnost", dodao je on.

Počast je odana i u svim tijelima EU.

Rusija nije proglasila minutu šutnje u četvrtak u počast žrtvama atentata od prošlog tjedna u Londonu, za razliku od Europe.

"Nećemo proglasiti minutu šutnje", priopćio je ured Kremlja za odnose s javnošću, na pitanje AFP-a, ne htijući navesti razloge takve odluke.

Predsjednik vanjskoplitičkog odbora Dume (donji dom parlamenta) Konstantin Kosačev istaknuo je za moskovski radio Eho da svaka zemlja može odlučiti kako će izraziti sućut. Nakon otmice u Beslanu (Sjeverni Kavkaz) u rujnu 2004. nije bilo "jedinstvenog izražavanja sućuti" u Europi, podsjetio je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙