FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelnik španjolske crkve osudio zakon o homoseksualnim brakovima

VATIKAN, 4. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Čelnik španjolskerimokatoličke crkve u ponedjeljak je, obraćajući se papi BenediktuXVI., osudio odluku španjolskih vlasti da legaliziraju homoseksualnebrakove rekavši da taj zakon pokazuje kako društvo gubi svoj smjer.
VATIKAN, 4. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Čelnik španjolske rimokatoličke crkve u ponedjeljak je, obraćajući se papi Benediktu XVI., osudio odluku španjolskih vlasti da legaliziraju homoseksualne brakove rekavši da taj zakon pokazuje kako društvo gubi svoj smjer.

Kardinal Antonio Maria Rauco Varela iz Madrida, predvodeći skupinu španjolskih hodočasnika u Vatikanu, svom je obraćanju rekao: "Ne samo da se niječe vjera već i sam smisao čovjeka kao što se vidi u nedavno donesenom zakonu o braku i obitelji".

U svom odgovoru Papa nije spominjao zakon koji je stupio na snagu ove nedjelje. Benedikt XVI., koji je međutim prošlog mjeseca osudio homoseksualne brakove kao lažne i izraz "anarhističke slobode", koristio je na audijenciji samo općenite izraze pozvavši hodočasnike da ostanu ujedinjeni u širenju poruke Evanđelja u društvu.

Usvajanjem toga zakona Španjolska je postala tek četvrta država svijeta koja je legalizirala istospolne brakove nakon Nizozemske, Belgije i Kanade. Zakon istospolnim zajednicama daje isti status kao i heteroseksualnima, uključujući i pravo na usvajanje djece i nasljeđivanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙