FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić s vrhovnim zapovjednikom NATO-a o preustroju Saveza

ZAGREB, 25. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik države Stjepan Mesićprimio je u ponedjeljak vrhovnog zapovjednika NATO-a za Europugenerala zbora Jamesa L. Jonesa.
ZAGREB, 25. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik države Stjepan Mesić primio je u ponedjeljak vrhovnog zapovjednika NATO-a za Europu generala zbora Jamesa L. Jonesa.

General Jones izvijestio je predsjednika Mesića o preustroju NATO-a u sklopu rješavanja sigurnosnih izazova na europskom i širem području, navevši čimbenike o kojima moraju voditi računa sadašnje i buduće članice NATO-a, priopćio je Ured predsjednika Republike.

Mesić je ponovio kako su dva glavna strateška cilja Republike Hrvatske ulazak u EU i NATO te da se za njihovo ostvarenje poduzimaju napori na mnogim područjima.

Predsjednik Mesić je dodao da se protiv terorizma, osim aktivnim mjerama, treba boriti protiv njegovih uzroka, a Hrvatska želi pridonijeti toj borbi članstvom u EU i NATO-u, stoji u priopćenju.

S generalom zbora Jamesom L. Jonesom bili su savjetnici George Staples, brigadir Steve Mirr i kapetan fregate Giovanni Romani, pobočnik pukovnik Frank Dowse i prvi dočasnik bojnik Alford McMichael, stoji u priopćenju Ureda predsjednika Republike.

Prije susreta s predsjednikom Mesićem vrhovni zapovjednik NATO-a za Europu američki general zbora James L. Jones sastao se s dužnosnicima Ministarstva obrane na čelu s ministrom Berislavom Rončevićem i načelnikom Glavnog stožera OSRH generalom zbora Josipom Lucićem.

U priopćenju objavljenom na web stranicama Ministarstva obrane stoji da je general Jones izrazio zadovoljstvo napretkom koji je Hrvatska postigla u posljednjih deset godina.

U vezi s hrvatskim pristupanjem NATO-u general Jones je naglasio potrebu suradnje Hrvatske s Haškim sudom.

Uputio je poziv da se Hrvatska, kao pomorska zemlja, uključi u mrežu antiterorističkih djelatnosti koje NATO provodi na području Sredozemlja, prvenstveno na području kontrole pomorskog prometa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙