FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U knjižarama turistički vodič "Papina Bavarska"

RIM, 11. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Hodočasnici i znatiželjniputnici imaju razloga za zadovoljstvo - u talijanske je knjižare,naime, ovoga tjedna stigao turistički vodič po Bavarskoj u kojoj jerođen papa Benedikt XVI.
RIM, 11. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Hodočasnici i znatiželjni putnici imaju razloga za zadovoljstvo - u talijanske je knjižare, naime, ovoga tjedna stigao turistički vodič po Bavarskoj u kojoj je rođen papa Benedikt XVI.

Vodič na 152 stranice upućuje ih na kuće u kojima je živio i crkve u kojima je služio mise Joseph Ratzinger, njemački kardinal koji je u travnju postao papa.

"Ovo je nešto drugačiji način da se upozna taj sveti čovjek, kako za katolike tako i za nekatolike", rekla je Jeanne Perego, talijanska autorica vodiča "Bavarska Josepha Ratzingera: praktični vodič po korijenima Benedikta XVI.".

Knjiga bogata ilustracijama govori o "skromnom i velikodušnom" mladom sjemeništarcu i svećeniku koji je postao jednim od najvećih bavarskih sinova.

Za nostalgične Talijane, u vodiču su sadržane adrese barem jedne gostionice u svakom gradu, a za one koji žele bolje upoznati Bavarsku preporučuje se lanac "Biergarten" uz fotografiju kardinala Ratzingera u grimiznom ruhu kako uživa u krigli piva.

Perego se nada da će turistički vodič privuči jednak interes kao i nedavna prodaja polovnog Ratzingerovog Golfa koji je na Internet aukciji postigao cijenu od 188 tisuća eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙