FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa teroristima: Zaustavite se u ime Boga

RIM, 10. srpnja 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. pozvao je u nedjelju,tijekom angelusa sa svoga prozora na Trgu svetog Petra na molitvu zažrtve terorističkog atentata u Londonu i pozvao atentatore da sezaustave u ime Boga.
RIM, 10. srpnja 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. pozvao je u nedjelju, tijekom angelusa sa svoga prozora na Trgu svetog Petra na molitvu za žrtve terorističkog atentata u Londonu i pozvao atentatore da se zaustave u ime Boga.

"Osjećamo duboku bol zbog užasnih terorističkih napada koji su u četvrtak pogodili London", rekao je Papa te pozvao na molitvu za žrtve, ali i na molitvu "kako bi Bog dirnuo srca atentatora.

"Bog voli život, ne voli smrt. Zaustavite se u ime Boga", rekao je Benedikt XVI. u poruci napadačima.

Papa je pred više desetaka tisuća hodočasnika podsjetio da je 11. srpnja blagdan svetog Benedikta, zaštitnika Europe, čije je ime preuzeo naslijedivši papu Ivana Pavla II. na Petrovoj stolici.

Benedikt XVI. je sam najavio kako odlazi na godišnji odmor od 11. srpnja do 2. kolovoza koje će provesti u Les Combesu u talijanskoj regiji Valle d'Aosti i Castelgandolfu. Tijekom ljeta neće biti privatnih i posebnih audijencija. Opće audijencije će se ponovno redovito održavati od srijede 3. kolovoza.

Polovicom kolovoza Benedikt XVI. će pohoditi Koeln u Njemačkoj gdje se održava Međunarodni dan mladeži. Bit će to njegovo prvo putovanje izvan Italije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙