FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kinezi suočeni s epidemijom samoubojstava i depresije

PEKING, 25. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Samoubojstvo je najčešćiuzrok smrtnosti među Kinezima između 20 i 35 godina, a procjenjuje seda si život svakog dana oduzme 685, odnosno godišnje 250.000 ljudi,objavili su u ponedjeljak kineski mediji.
PEKING, 25. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Samoubojstvo je najčešći uzrok smrtnosti među Kinezima između 20 i 35 godina, a procjenjuje se da si život svakog dana oduzme 685, odnosno godišnje 250.000 ljudi, objavili su u ponedjeljak kineski mediji.

Svake godine između 2.5 i 3.5 milijuna Kineza neuspješno pokuša izvršiti samoubojstvo, koje je ukupno peti uzrok smrtnosti u zemlji s 1.3 milijarde stanovnika, prenosi list China Daily.

Nesrazmjerna stopa samoubojstava i depresije među mladim Kinezima rezultat je, najvjerojatnije, brzih promjena u kineskom društvu.

"Društvo je puno pritisaka i natjecateljskog duha, pa mladi ljudi koji se ne znaju nositi s teškoćama padaju u depresiju", kaže psihijatar Liu Hong.

Taj sve izraženiji problem prisilio je kinesku vladu na akciju, pa je tako u kolovozu 2003. godine otvorena 24-satna telefonska linija za spriječavanje suicida.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙