FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peruansko sveučilište dalo oglas o kupnji leša

LIMA, 24. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Sveučilište Cajamarca usjevernom Peruu na vladinoj je internetskoj stranici istaknulo oglas ukojem nude 2070 sola (3800 kuna) za leš na kojem bi mogli vježbatitamošnji studenti medicine.
LIMA, 24. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Sveučilište Cajamarca u sjevernom Peruu na vladinoj je internetskoj stranici istaknulo oglas u kojem nude 2070 sola (3800 kuna) za leš na kojem bi mogli vježbati tamošnji studenti medicine.

Morbidni je oglas bio postavljen na stranici Centra za promidžbu malog i mikro poduzetništva, na kojoj peruanske državne institucije moraju postaviti ponude za nabavu robe, kako bi cijeli postupak bio trasparentan.

Sveučilište je ponuđačima dalo rok do 22. srpnja, a osim leša, istaknulo je ponudu za kredu, bijele školske ploče i anatomske modele.

Za razliku od te tri stvari, kupnja i prodaja leševa u Peruu su zakonom zabranjeni.

"Rekli smo sveučilištu da povuče taj oglas", rekla je Laura Gutierrez iz državne agencije za ugovaranje Consucode, koja ima ovlasti suspendirati odgovorne za postavljanje oglasa.

Glasnogovornica Centra za promidžbu malog i mikro poduzetništva rekla je kako vjeruje da je to bio prvi oglas u kojem se traži leš na njihovoj intenetskoj stranici, dodavši kako na oglas "još nitko nije odgovorio".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙