FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 10. srpnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do4,30 sati.
ZAGREB, 10. srpnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

DUBROVNIK - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić koji boravi u Dubrovniku sinoć je posjetio otok Šipan i sudjelovao u redu Međunarodne ljetne škole Atlantskog vijeća Hrvatske. Ovaj skup već četvrtu godinu se održavana na otoku Šipanu, a tema ovogodišnjeg skupa je očuvanje mira na Balkanu. Okupio je 45 sudionika iz zemalja jugoistočne Europe, a traje do 14. srpnja. Predsjednik Stjepan Mesić kazao je kako su teme o kojima se raspravlja na ovom skupu od izuzetne važnosti za jugoistočnu Europu jer je riječ o pitanjima koja se tiču ujedinjenja europskih zemalja.

RIJEKA - Komediju "Zente refada (Skorojevići)" Giacinta Galline u režiji Francesca Macedonia sinoć su u riječkom HNK "Ivana pl. Zajca" premijerno izveli zajednički ansambl Talijanske drame te kuće i kazalište "La contrada" iz Trsta. Predstava je izvedena u sklopu festivala "Riječke ljetne noći". U predstavi su glumili Orazio Bobbio, Elvia Nacinovich, Ivna Bruck, Ariella Reggio, Bruno Nacinovich i ostali. Scenograf je Andrea Stanisci, kostimograf Anton T. Plešić, glazbu su zajednički priredili Alan Bjelinski i Darko Jurković, a svjetlo je oblikovao Antonio Di Giuseppe. Po riječima redatelja Macedonia, riječ je o oporoj, ali sočnoj komediji. Govori o obitelji koja se obogatila zahvaljujući nasljedstvu, ali zbog kojeg svi postupno gube razum, a posebno Momolo, glava obitelji.

PULA - U sklopu ovogodišnje glazbeno-scenskog "Histria festivala" sinoć je pred oko 5000 gledatelja u pulskoj Areni nastupio poznati svjetski tenor Andrea Bocelli. Koncert je na svoj jedinstveni spektakularni način održao u pratnji sopranistice Paole Sanguinetti i članova Simfonijskog orkestra Hrvatske radio televizije. "Iznimno sam sretan zbog toga jer se osjećam kao kod kuće. To je još jedan dokaz povezanosti i prijateljstva Hrvatske i Italije. Velika mi je čast biti u Puli i nastupiti u Areni, gdje su nastupili mnogobrojni svjetski poznati glazbenici", rekao je Andrea Bocelli prilikom današnjeg dolaska u pulsku zračnu luku gdje su ga dočekali pulski gradonačelnik Valter Drandić te direktor Histria festivala Bashkim Shehu sa suradnicima.

ZAGREB - U spremniku za pročišćavanje otpadnih voda u Čulinečkoj ulici sinoć je pronađen leš nepoznatog muškarca, izvijestila je zagrebačka policija. Prema prvim policijskim informacijama leš mlađeg muškarca u spremniku u Čulinečkoj ulici 285 pronašli su djelatnici Zagrebačkih otpadnih voda, koji su iza 18 sati obavijestili policiju. Na mjesto događaja izašla je ekipa za očevide, a iza 20 sati tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati gdje će se obaviti obdukcija. U policiji se večeras nije moglo doznati jesu li na lešu zamijećeni tragovi nasilne smrti te u kakvom je stanju pronađeno tijelo. "Uzroci smrti kao i identitet pokojnika bit će poznati tek nakon obdukcije",izjavio je Hini šef operativnog dežurstva zagrebačke policije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙