FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odgovornost za napade u Šarm el-Šeiku preuzela al-Qaida

DUBAI/KAIRO, 23. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Skupina povezana sterorističkom mrežom al-Qaidom preuzela je u subotu odgovornost zanapade u egipatskom ljetovalištu Šarm el-Šeiku na Crvenome moru ukojima je poginulo najmanje 65 osoba.
DUBAI/KAIRO, 23. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Skupina povezana s terorističkom mrežom al-Qaidom preuzela je u subotu odgovornost za napade u egipatskom ljetovalištu Šarm el-Šeiku na Crvenome moru u kojima je poginulo najmanje 65 osoba.

Odgovornost za napade preuzela je "Podružnica al-Qaide za Levant i Egipat", a autentičnost prioćenja na internetskim stranicama se utvrđuje, izvijestile su agencije.

Egipatski ministar zdravstva Mohamed Awad Tag Eddine izjavio je da je najmanje 110 ozlijeđenih te da je među poginulima najmanje osam stranih državljana.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova izvijestilo je da su među žrtvama britanski državljani, no nije precizirano je li riječ o poginulima ili ozlijeđenima.

Iako su prvi izvještaji govorili o četiri do sedam bombi podmetnutih u automobile, lokalni dužnosnici rekli su da se radilo o tri eksplozije - dviju auto-bombi i torbe pune eksploziva.

Eksplozije su se dogodile otprilike sat poslije ponoći na staroj tržnici u Šarm el-Šeiku i pred hotelima u obližnjem Naama Bayu, popularnom turističkom odredištu gdje se nalazi većina tamošnjih luksuznih hotela. U to su vrijeme brojni turisti još bili u barovima i trgovinama.

Policija ocjenjuje da su napadi djelo terorista, ali još ne zna jesu li u tome sudjelovali bombaši-samoubojice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙