FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipat: u eksplozijama ubijeno najmanje 36 ljudi, više od 120 ranjeno

KAIRO, 23. srpnja 2005. (Hina/Reuters/dpa) - Eksplozije auto-bombiubile su najmanje 36 ljudi, a više od 120 ranile u noćašnjimterorističkim napadima u egipatskim ljetovalištima Sharm el-Sheikh iNaama Bay na obali Crvenog mora, izvijestili su službeni egipatskiizvori.
KAIRO, 23. srpnja 2005. (Hina/Reuters/dpa) - Eksplozije auto-bombi ubile su najmanje 36 ljudi, a više od 120 ranile u noćašnjim terorističkim napadima u egipatskim ljetovalištima Sharm el-Sheikh i Naama Bay na obali Crvenog mora, izvijestili su službeni egipatski izvori.

Liječnik iz bolnice u Sharm el-Sheikhu, koji je želio ostati neimenovan, izjavio je za Reuters telefonom da su mnogi ranjeni u kritičnom stanju.

Policijski izvori rekli su Reutersu da je između četiri i sedam bombi podmetnutih u automobile eksplodiralo otprilike sat iza ponoći na bazaru (robnom sajmu) u Sharm el-Sheikhu i u hotelima u obližnjem Naama Bayu, odredištu popularnom među izraelskim i europskim turistima.

Policija ocjenjuje da su napadi djelo terorista, ali još ne zna jesu li u tome sudjelovali bombaši-samoubojice. Također se još ne zna kojih su narodnosti žrtve napada.

Bombe su prouzročile paniku i metež među turistima i lokalnim stanovništvom, a detonacije su porazbijale stakla na okolnim kućama.

Sharm el-Sheikh je najpopularnije turističko odredište na sinajskom poluotoku, a među stranim posjetiteljima najčešći su Talijani i Nijemci.

Posljednji teroristički napad na Sinaju dogodio se u listopadu prošle godine, kada je u ljetovalištima Taba i Ras Shitan ubijeno 34 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙