FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Haški optuženik Ojdanić u vojnoj bolnici u Crnoj Gori

PODGORICA, 22. srpnja 2005. (Hina) - Haški optuženik general DragoljubOjdanić u petak je u pratnji policije prevezen u Vojnu bolnicu uMeljinama, blizu Herceg-Novog, gdje će "određeno vrijeme provesti narehabilitaciji", javljaju podgorički mediji.
PODGORICA, 22. srpnja 2005. (Hina) - Haški optuženik general Dragoljub Ojdanić u petak je u pratnji policije prevezen u Vojnu bolnicu u Meljinama, blizu Herceg-Novog, gdje će "određeno vrijeme provesti na rehabilitaciji", javljaju podgorički mediji.

Nekadašnji načelnik Glavnog stožera Vojske Jugoslavije (VJ), odlukom Haškog suda, pušten je 15. travnja ove godine na slobodu do početka suđenja, najavljenog za kraj ove godine ili početak 2006.

Ojdanić se dragovoljno predao Haškome sudu 25. travnja 2002. godine kao prvi optuženik iz Srbije koji je to učinio nakon što je prihvaćen Zakon o suradnji s Haškim sudom.

Dragoljub Ojdanić, zajedno s Vladimirom Lazarevićem, Milanom Milutinovićem, Nikolom Šainovićem, Nebojšom Pavkovićem, Sretenom Lukićem i Vlastimirom Đorđevićem, optužen je za ratne zločine na Kosovu, to jest za zločine protiv čovječnosti nad kosovskim Albancima u proljeće i ljeto 1999.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙