FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Subotica: Hrvatsko nacionalno vijeće bez dopredsjednika

SUBOTICA, 22. srpnja 2005. (Hina) - Jedan od čelnika hrvatskezajednice u Vojvodini Dujo Runje dao je ostavku na članstvo uHrvatskome nacionalnom vijeću (HNV) u Srbiji i Crnoj Gori (SCG), čimeje krovno tijelo Hrvata ostalo bez dopredsjednika za subotičkopodručje i bez jednog od 35 vijećnika.
SUBOTICA, 22. srpnja 2005. (Hina) - Jedan od čelnika hrvatske zajednice u Vojvodini Dujo Runje dao je ostavku na članstvo u Hrvatskome nacionalnom vijeću (HNV) u Srbiji i Crnoj Gori (SCG), čime je krovno tijelo Hrvata ostalo bez dopredsjednika za subotičko područje i bez jednog od 35 vijećnika.

U ostavci predsjedniku HNV-a Dujo Runje ističe da se osjeća suodgovornim za loše rezultate rada tog tijela.

Također kritizira HNV zato što ne rješava otvorena pitanja, kao što su školovanje učitelja na hrvatskom jeziku, osnutak drame na hrvatskom jeziku u subotičkome Gradskom kazalištu i status Uredništva Radio-Subotice za program na hrvatskom jeziku, a nema ni odgovor na prijedlog o uvođenju tzv. bunjevačkog jezika u škole.

Predsjednik HNV-a Josip Pekanović izjavio je za Hinu kako je iznenađen odlukom najbližeg suradnika, dodajući da bi se nesporazum trebao prevladati kako bi se spriječila destabilizacija krovnih institucija Hrvata u Srbiji i Crnoj Gori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙